Könnyűszerkezetes és Rönkház építés árak

Építkezési útmutató: a könnyűszerkezetes házak és a rönkházak

A házépítés kemény dió, akárhonnan is nézzük. A nehézség ugyebár az, hogy mindennek passzolnia kell, és rengeteg szervezést igényel a procedúra. Hogy minden költséghatékony, kényelmes, és számunkra megfelelő legyen, érdemes szakértőkre bízni a feladatokat. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nincs beleszólásunk onnantól kezdve, sőt, ez valójában csak megkönnyíti az építkezés menetét. Ettől függetlenül nekünk is alaposan át kell gondolnunk, pontosan milyen elképzelésekkel szeretnénk nekiindulni ennek a visszafordíthatatlan folyamatnak, de a készházgyorsan szívesen segít.

a könnyűszerkezetes ház építése

Manapság már számos háztípus közül választhatunk, ha építkezésre adjuk fejünket. Ennek előnye, hogy biztosan mindannyian megtaláljuk azt a fajtát árban is és minőségben is, ami nekünk szükséges. Az új típusú házak elterjedésének hátránya az áruk, mivel még újnak számítanak hazánkon belül, ezzel szemben azonban rengeteg előnnyel rendelkeznek. Mint minden újonnan születő technológia, ezek is sok dologban túlszárnyalják elődeiket. Vegyük például a könnyűszerkezetes házakat, amik igazán zseniális találmányok. Az egyik legkiemelkedőbb tulajdonságuk a gyorsaság: ezek a háztípusok ugyanis mindössze napokon belül épülnek fel. Hogy hogyan is lehetséges mindez? A könnyűszerkezetes házak egy bizonyos alap koncepció tervei szerint készülnek, ami azt jelenti, hogy előre legyártott falakkal rendelkeznek az ezzel foglalkozó cégek. A tervezésnél tehát már alapból kész falak állnak rendelkezésünkre, melyek közül amint kiválasztottuk az igényeinknek megfelelőt, már kezdődik is a munkafolyamat. Ezeket az előre legyártott tömböket a helyszínen mindössze már csak össze kell illeszteni, és 2-3 napon belül rendelkezésünkre áll új otthonunk. Természetesen ennek ára van, de gondoljunk csak bele: mások éveket töltenek tervezgetéssel, a hozzávalók megrendelésével, majd az építkezéssel. Hosszú hónapok telnek el úgy, hogy a megfelelő szakembereket keresgélik, stresszben élik mindennapjaikat az újonnan épülő ház miatt, ami csak sokára fog elkészülni. A könnyűszerkezetes ház építés árak minden effélét megspórolnak nekünk, egy gyors tervezés után tehát már rendelkezésünkre is állnak. Emellett kitűnő hőszigetelők, pedig a téglaházaknál jóval vékonyabb falakkal rendelkeznek, ami plusz helyet is biztosít a lakók számára.

Rönkház építés

Ezzel szemben a rönkházak külseje semmihez sem fogható. Ha hasonlítani kellene, akkor vagy egy mesebeli házhoz, vagy egy erdőben álló kis kunyhóhoz lehetne igazán. Ezen házak ugyanis száz százalékban fából készült falakkal rendelkeznek. Ezek a falak egy megadott szabvány alapján készülnek, pontosan kimérve, hogy hogyan ne kelljen külön szigetelést alkalmazni. Ennek legfőbb előnye, hogy a szigetelés hiánya azt okozza, hogy ez a természetes szigetelőanyag rendkívül tisztára szűri a levegőt. Minden vegyi anyagtól mentes tehát, így a család minden tagjának biztosítva egészségét. Legyen szó idősekről, vagy légúti betegségekkel küzdőkről, a rönkház építés teljes mértékben megbízható. Nem csak hogy gyönyörű, és egyedi stílusával biztosan mindenkit levesz a lábáról, de még a legegészségesebb háztípusok közé is sorolható. Árát még ha sokalljuk is, gondoljunk bele, hogy a beruházás hosszú-hosszú évekre szól, generációkon ível át, és sok egészségügyi problémát előz meg, vagy enyhít ezeken.

Rönkház építés árak

Lényegében mindegy, milyen rönkház, vagy háztípust választunk, de mindenképp legyünk nagyon tájékozódtak. Az új típusú fejlesztések ugyanis sok problémát kiküszöbölhetnek számunkra, és megdönthetik sztereotípiáinkat az építkezéssel kapcsolatban. Ezzel a két háztípussal nehéz mellélőni, hiszen a kényelmesség mellett még a testi és lelki egészségünket is segítik. Stressz mentesen, a levegőt tisztára szűrve biztosítják minden generációnak a hosszú és boldog együtt lakhatást.